planbord-kind-plannen-tijdens-corona-1

Plannen tijdens de Corona

Thuis werken met de kids:

Tijdens de corona is het heel lastig om thuis te moeten werken en tegelijkertijd gefocust te blijven op het oppassen van de kinderen die nog niet naar school mogen. De kinderen moeten zich kunnen vermaken en het is nog belangrijker geworden om te weten wanneer een activiteit plaatsvindt. Juist omdat de scholen dicht zijn is de structuur van de dag belangrijker dan ooit. En totdat de scholen open gaan zal het voorlopig nog wel even zo blijven.

Dus is het ook een mooie kans om met uw kind de executieve functies te oefenen met een planbord kind. Om te leren in het ritme te blijven van de weken die voorbij gaan. Zie het dus als een gelegenheid om goed te leren plannen. Zodat wanneer school weer begint, uw kind snel in het ritme zit en geen grote omslag mee maakt wanneer er weer regels en instructies opgelegd worden.

Deze situatie is iets dat we natuurlijk nooit hadden verwacht met z’n allen. Maar laat het een mogelijkheid zijn voor u en uw kind om samen met elkaar de week vooruit te plannen zoveel het kan met een planbord van Weekplanner Kind. Dan heeft u die rust er in ieder geval in huis!

Veel sterkte de komende tijd!

Share this post